Een bijzondere gast in de vogelopvang van Ecomare; een noordse pijlstormvogel. Deze vogelsoort brengt een groot deel van zijn leven boven open zee door. Met harde aanlandige wind worden ze langs de kust gezien. De eerste herfststorm van het jaar heeft dit exemplaar waarschijnlijk naar de Texel gebracht.
Zeevogel
Noordse pijlstormvogels broeden in kolonies op eilanden langs de westkust van Groot-Brittannië, bij IJsland, Frankrijk en op de Canarische eilanden en overwinteren langs de oostkust van Zuid-Amerika. Vooral in september en oktober worden ze langs de Noordzee-kust gezien, met name bij een stevige westen- of noordwesten wind.
Uitrusten
Deze noordse pijlstormvogel werd uitgeput op de kant in de buurt van de NIOZ-haven gevonden. De Texelaar Kees Verschoor heeft hem opgepakt en naar Ecomare gebracht. Behalve vermoeid, oogt de vogel gezond en is goed op gewicht. De dierverzorgers hebben hem bij binnenkomst via een slangetje ORS gegeven. ORS is een oplossing van suikers en zouten waarmee de vochtbalans van een dier weer op peil wordt gebracht. Verder moet de vogel vooral uitrusten en bijkomen. Om hem zoveel mogelijk rust te gunnen zit hij in een verblijf achter de schermen. De dierverzorgers verwachten dat hij snel zal opknappen en vrijgelaten kan worden.