Een onopvallend diertje, maar van dichtbij erg bijzonder en mooi. Sinds kort leeft er een vlokkige zeenaaktslak in het Zeeaquarium van Ecomare. Het is een kleintje; ongeveer 5 centimeter groot. Deze slakken kunnen een lengte bereiken van maar liefst 12 centimeter. De slak heeft direct eitjes gelegd. Dat hoort in deze tijd van het jaar. Zeenaaktslakken hebben daar geen partner voor nodig; ze zijn tweeslachtig en bevruchten dus hun eigen eitjes.
Bijzonder
Zeenaaktslakken zijn bijzondere zeebewoners. Ze zijn meestal prachtig gekleurd en hebben vreemde vormen. Omdat deze slakken geen huisje hebben om zich te beschermen tegen vijanden, zijn ze vaak giftig. Andere zijn juist zo onopvallend en klein dat ze heel moeilijk te vinden zijn. Die soorten lijken als twee druppels water op het voedsel waar ze op leven. Ze hebben vaak grappige namen zoals grote boompjesslak, gestreepte knotsslak, wrattige sterslak of slanke rolsprietslak. De vlokkige zeenaaktslak wordt ook wel grote vlokslak genoemd.
Kieskeurig
Zeenaaktslakken zijn meestal vleeseters. Ze zijn wel erg kieskeurig. Dat gaat zelfs zo ver dat ze zich soms beperken tot maar één enkele soort. Vlokkige zeenaaktslakken eten anemonen, met name de zeeanjelieren. Ze nemen daarbij de netelcellen van de anemonen op, waardoor ze extra giftig zijn.