Het is op het moment vrij rustig in de zeehondenopvang, maar dat kan van de vogelopvang niet gezegd worden! De laatste tijd zijn er allerlei soorten jonge vogels binnengekomen en vogels die om uiteenlopende redenen in de problemen zijn geraakt. Hieronder volgt er een kleine opsomming van.
Eendjes, eendjes, eendjes
We zorgen nu voor tientallen wilde eendjes en drie bergeendjes. Het is voor hen belangrijk dat ze in een groepje kunnen opgroeien. Het is momenteel geen enkel probleem om aan deze wens te voldoen! Een deel van de eendenpullen komt van een collega-vogelasiel. Wij plaatsen onze landvogels naar hen door en nu zij het te druk hebben, nemen we graag hun eendjes over. Zo helpen we elkaar. Naast eenden hebben we ook een groepje jonge ganzen in de opvang. Zij zijn al zo groot dat ze bijna vrijgelaten kunnen worden.
Jonge eiders
Voor deze kleine eider hebben we een heel andere behandeling gekozen dan voor de pullen van de wilde eend. Jonge eiders brengen we namelijk zo snel mogelijk terug naar een crèche. Eiders verzamelen hun jongen in een groep en zorgen met elkaar voor deze ‘crèche’. Als je een gevonden jong daartussen zet, gaat hij gewoon op in het geheel. Een natuurlijke opvang, dus!
Ransuil
Altijd bijzonder, een uil in de opvang! Deze ransuil werd gevonden tijdens een vogelexcursie en is vermoedelijk ergens tegenaan gevlogen. Omdat de vogel misschien een nest heeft, streven we ernaar hem zo snel mogelijk weer vrij te laten. Maar dan moet hij wel eerst zelfstandig eten.
Wassen
Wat een pechvogel: deze boerenzwaluw is per ongeluk in de motorolie beland. Hij heeft in onze opvang een eerste wasbeurt gekregen en is doorgeplaatst naar een collega-vogelasiel. Een opgevangen jan-van-gent is ook onlangs gewassen. Deze vogel mag verder revalideren in de vaste groep zeevogels.